Τα πιο παράξενα, τα πιο ασυνήθιστα, τα πιο αλλόκοτα, τα πιο εκνευριστικά
πράγματα που μας έχουν συμβεί!


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

5 τρόποι για να πουν τα πουλιά..."σ' αγαπώ"!

Τα πτηνά σε όλους μας αρέσουν! Είναι μια ευχάριστη συντροφιά, που προσφέρουν ομορφιά χωρίς να ζητάνε πολύ φροντίδα, περιποίηση και ειδικότερα, χρήματα! Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι να δώσουμε λίγη προσοχή στο παρακάτω...Ξέρει άραγε κανείς, πως λένε τα πουλιά τις δύο πολύ απλές λεξούλες του τίτλου;

Είναι πραγματικά απίθανος ο τρόπος που χρησιμοποιούν διάφορα είδη πτηνών στη φύση, προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στο θηλυκό και να το τραβήξουν κοντά τους. Άλλα αποφασίζουν να χορέψουν σαν τον Μάικλ Τζάκσον, άλλα δείχνουν το πανέμορφο φτέρωμά τους, άλλα χτίζουν το σπίτι των ονείρων τους για την γυναίκα τους... και όλα αυτά για να πουν απλά ένα "σ'αγαπώ"!

Δείτε παρακάτω τους 5 πιο απίθανους και αστείους τρόπους, με τους οποίους εκφράζονται!





1. Αναπτύσσουν… γενειάδα!



Ο Temminck tragopan (ένα είδος φασιανού) αναπτύσσει μια μεγάλη φωσφοριζέ «γενειάδα» στην κοιλιά του, προκειμένου να έλξει το θηλυκό και να το τραβήξει κοντά του. Να σημειώσουμε πως, μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα και καταδεικνύει την ερωτική διάθεση του αρσενικού! Δείτε παρακάτω το βίντεο, και θα καταλάβετε!


2. Δίνουν την… καρδιά τους!


Τα αρσενικά frigatebirds φουσκώνουν έναν κατακόκκινο σάκο που έχουν στο λαιμό τους, ο οποίος μοιάζει με τεράστια καρδιά! Βέβαια, μην νομίζετε πως περιέχει μέσα σοκολάτα... Ακολουθεί ανάλογο βίντεο.

3. Χορεύουν... αλά Μάικλ Τζάκσον!



Το αρσενικό manakin έχει πάρει μαθήματα χορού από τον Μάικλ Τζάκσον προκειμένου να δείξει στο θηλυκό ότι εκτός από καλός σύζυγος είναι και φοβερός χορευτής! Η εικόνα μιλάει από μόνη της…


4. Εκτελούν ένα συγχρονισμένο χορευτικό!


Τα φλαμίνγκο αγαπούν πολύ το χορό και λίγο πριν ζευγαρώσουν χωρίζονται σε ομάδες των 30 και κάνουν έναν απόλυτα συγχρονισμένο χορό. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό γίνεται ενστικτωδώς αλλά λέγεται ότι τα φλαμίνκγο έκαναν πρακτική, όταν οι επιστήμονες δεν έβλεπαν!


5. Μιμούνται όλους τους ήχους που ξέρουν!


Τα Lyrebirds μιμούνται όλους τους ήχους που έχουν ακούσει, δημιουργώντας μια σύγχυση στο θηλυκό, έτσι ώστε να «πέσει» ευκολότερα. Από τιτιβίσματα άλλων πτηνών μέχρι τον ήχο μιας κουδουνίστρας ή ενός αλυσοπρίονου... Δείτε και θα καταλάβετε!

perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου